RESIDENCIAL SANT PAU

Ciutat Raval, Barcelona.

Any 2016

Tamany 500 m2

Equip Carles Pastor Foz, Albert Albareda Valls

L’origen

 

Els elements contructius originals de l’edificació del segle XVIII es barrejen amb el mobiliari i distribucions actuals. Un dels arguments de partida de la proposta és la necessitat d’aprofitar al màxim els elements amb un valor trascendent. Així mateix, els diferents mosaics que pertanyien a un dels pisos, són reaprofitats per fer els terres de les cuines de totes les unitats.

Elements superposats

 

Els recobriments de parets i sostres són cossos geomètrics irregulars que van buscant una certa «provocació» volumètrica i una armonia amb l’estructura de l’edifici, mantenint el color blanc per no prendre protagonisme als elements importants com el totxo manual i els mosaics hidràulics

Llums i sombres

 

La il.luminació s’ha tractat de manera que en destaquessin les textures i els colors naturals com el totxo, els mosaics o la fusta. Tot amb tires de llum led indirecta amagades darrere els recobriments. De la mateix forma les entregues de parets amb sostres es resolen separant els elements i deixant la sombra marcada per definir millor els canvis de pla.

Pastor + Associates
Arquitectura y Urbanismo
Barcelona.
© 2021 Pastor+Associates