RESIDENCIAL GUIXERA

La cooperativa residencial Manresa Centre, és un edifici plurifamiliar amb 13 habitatges de 3 habitacions, ubicat al número 68 de la Ctra de Santpedor de Manresa. L’edifici té dues façanes a carrer. L’entrada peatonal per la Carretera Santpedor a la façana Oest i l’accés de vehicles pel Passatge Torras (Creu Guixera), a la façana sud.

 

Ciutat Manresa

Any 2020

Tamany 2.400 m2

Equip Carles Pastor Foz, Josep Lluis Pastor Foz, Liliana Rodriguez

Reurbanització del passatge torra

El passatge Torra es reurbanitzarà per complet i servirà d’accés exclusiu a l’edifici i als parkings. Un redisseny urbà que dotarà de vegetació e il.luminació el passatge.

Grans terrasses

Els habitatges gaudeixen d’amplis espais exteriors per fer-hi vida. Les sales, cuines i menjadors tenen sortida directa a les grans terrasses que permeten decorar amb abundant vegetació, posar-hi una taula de menjador, o fer-hi una petita zona chill-out

Modernitat, sobrietat i verd urbà

La imatge del conjunt és tractada sense massa estridències. Els cossos sortints li donen volum i els acabats són els de tota la vida amb línies fines i sòbries. Barana de barrots metàl.lics i gelosies verticals per donar privacitat a les terrasses, finestres amb proporcions verticals i acabats de façana amb un monocapa de to grisós.

Sostenibilitat i baix consum

Residencial Guixera és el primer edifici que compleix amb les noves directrius d’eficiència energètica aprovades al 2019, que milloren considerablement els requermients d’aillament i redueixen en gran mesura el consum energètic global. A més es complementa amb mètodes de captació solar que supleixen bona part de l’energia necessària per escalfar l’aigua d’A.C.S i de la calefacció.

Pastor + Associates
Arquitectura y Urbanismo
Barcelona.
© 2021 Pastor+Associates